ToimistoSissit testaa: Ravintola Backas ja omituinen illallinen, Vantaa
ToimistoSissien syyskauden avajaisia vietettiin illallisen merkeissä Ravintola Backaksessa Vantaalla. Backas on vanha ratsutila, joka juhlii 200-vuotisjuhlaansa tänä vuonna, mutta jonka historia ulottuu aina kivikaudelle saakka. Päärakennus korjattiin HOK-Elannon toimesta täysin, vanhaa 20-luvun tyyliä kunnioittaen, vuonna 2017, jolloin ravintola sitten aloitti toimintansa yksityisyrittäjän Kuninkaan erän pyörittämänä. Kattauksessa olivat valkoiset pöytäliinat ja kahvikuppeina toimivat kuksat sulassa sovussa ja illan menu sai veden herahtamaan kielelle.
Aluksi Backaksen myynti- ja markkinointipäällikkö Sanna
Koskinen kertoi meille kartanon ja tilan kokous- ja juhlapalveluista ja
tietysti myös tilan historiasta. Tilat muotoutuvat helposti tilaisuuden
vaatimusten mukaiseksi ja niitä löytyy alle 10 hengen tilaisuuksista aina jopa
800 hengen tilaisuuksiin. Omana erikoisuutena on saunatilat, joissa voi
järjestää villasukkakokouksen 15 hengelle. Myös erilaisten ohjelmien
suunnittelu tilaisuuteen onnistuu, esimerkiksi saunatilassa järjestettävään
tilaisuuteen voi ottaa ohjelmaksi saunarentoutuksen. Muita ohjelmavaihtoehtoja
esimerkiksi henkilöstön tyky- tai tyhypäivään on aina joogasta ja pilateksesta kuntopiiriin
tai luontopolkuun sekä Backaksen emännän ”Alinan” kokkausopastus.
Backaksen historia ylettyy toki paljon pidemmällekin kuin
1800-luvulle. Jo ennen kartanon rakentamista paikalla oli asutusta, aina
kivikaudelta asti; vieressä virtaa joki, josta saatiin hyvin kalaa, metsät
olivat täynnä riistaa ja mäen päällä olevaa asutusta oli helppo puolustaa.
1500-luvulla rakennettiin säteritila ohi kulkevan kuninkaantien varteen. 1916
tilan osti nykyinen HOK-Elanto ja siitä alkoi tilan kukoistuskausi.
Suurimmillaan tilan maat ylettyivät aina Helsinki-Vantaan lentokentälle asti ja
sikoja oli parhaimmillaan yli 900. Tila on ruokkinut pääkaupunkiseudun ihmisiä
läpi vuosisatojen, jopa suurlakon aikana Backaksen leipomon toiminta jatkui
normaalisti, toimittaen riittävästi leipää koko alueelle.
Seuraavaksi hovimestari sanoi muutaman sanan, mm. että illan
ohjelmasta vastaa trubaduuri, jota odotellessa illallinen sai jo alkaa. Alkupalat haettiin runsaasta buffet-pöydästä
ja pää- ja jälkiruoka tarjoiltiin suoraan pöytiin. Vilkkaan puheensorinan
keskeytti aina välillä naurunremakat ja tarjoilijoihin luotiin välillä
kummastelevia katseita. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, vaikka trubaduuria ei
näkynyt eikä kuulunut. Tosin pöydissä alettiin epäillä, josko itse illallinen
olisikin se ”ohjelma”. Illallisen lopussa viimeistään kävi kaikille selväksi,
että trubaduuri ei tänä iltana esiinnykään, vaan tarjoilijat huolehtivat illan
ohjelmasta. Selvisi, että hovimestari ja tarjoilijat olivat GreenEvent
nimisestä yrityksestä ja he toteuttavat erilaisia illallisohjelmia. Kieltämättä
tämä selittikin illan aikana tapahtuneita hieman ”erikoisia” asioita, joista tässä yhteydessä vaikenemme. Nämä GreenEventin ohjelmat perustuvat yllätykseen ja tuovat hauskan lisämausteen istuvaan illalliseen. Suosittelemme kokeilemaan!
- Faktoja
- Hyvät liikenneyhteydet Helsingin keskustasta sekä lentokentältä.
- Ilmainen pysäköinti.
- Ravintolan ruoka on riista ja kala painotteista, mutta toki kasvissyöjätkin huomioidaan. Mottona on ”laatua luonnosta lautaselle”.
- 5 tilaa, joissa kaikissa on uusi ja nykyaikainen tekniikka.
- Kokoustilat 5 – 100 hengelle, sauna 15 hengelle ja sen ryhmätyötila 5 – 12 hengelle ja tapahtumakeskus Puimala 100 – 800 hengelle.
Mitä ryhmällemme jäi mieleen?
Tunnelmallinen, rauhallinen ja idyllinen miljöö, maalaismaisemaa kaupungissa, paikan mielenkiintoinen oma historia. Tilat monipuoliset ja muuntautumiskykyiset. Hyvä ruoka kauniilla esillepanolla, menussa painottuvat riista ja villiyrtit.Mitä järjestäisimme Ravintola Backaksessa?
Eri kokoiset tilat tarjoavat erinomaiset puitteet sekä pienille kokouksille että isommille tapahumille Tapahtumakeskus Puimalan puolella. Ja jos sää mahdollistaa ulkona olon, lääniä kyllä riittää. Ravintola Backas on mainio paikka järjestää vaikka pikkujoulut tai kesäjuhlat isollakin porukalla.Oheisohjelmavalikoima tarjoaa mukavaa ja rentouttavaa tekemistä tyhy- ja virkistyspäiviin. Ravintola Backas on paikka, johon voi vetäytyä. Näkisimme ympäristön ja tilojen sopivan strategiapäiviin, hallituksen kokouksiin ja tiimipalavereihin.
Lyhyt matka lentokentältä mahdollistaa kauempaa saapuville, tiukallakin aikataululla kokoustaville vaihtoehdon kenttähotelleille, mahdollisuuden kokoustamiseen tunnelmallisessa luonnonläheisessä ympäristössä. Suomalaista maalaisidylliä tarjoavana Backas on suositeltava paikka myös kansainvälisille tilaisuuksille.
Ideoitamme Ravintola Backaksen kehittämiseksi
Tilaisuudessamme buffet oli sijoitettu nurkkaan ja tarjoilua jonotettiin vain yhdeltä puolelta. Meidän 30 hengen tilaisuudessammekin buffetpöytä olisi voinut olla väljemmässä tilassa tai jonoa olisi kannattanut ohjata useammalle pisteelle.Ravintola Backaksen markkinoinnissa toisimme esille ainutlaatuista miljöötä ja luontoa, omaleimaisuutta ja monipuolisuutta. Markkinoinnissa on myös hyvä korostaa ilmaisia parkkipaikkoja ja että paikalle pääsee kohtuullisen kätevästi myös julkisilla useammasta eri suunnasta. Sivustolla olevat saapumisohjeet ovat hyvät, jos niitä hoksaa katsoa.
Kommentit
Lähetä kommentti