Paljonko assistenttina tulisi tienata? Näin perustelet osaamisesi palkkaneuvotteluissa


Palkkakeskustelu – kääk! Jos olet yksi meistä, jotka kokevat oman osaamisensa korostamisen vaikeaksi ja jollain tavalla vastenmieliseksi olet tullut oikeaan paikkaan. Tästä artikkelista löydät assistenttikollegoidesi parhaat vinkit siihen, mikä oikein on sitä assistentin osaamista ja miten siihen kannattaa vedota. Lisäksi voit tarkastella paljonko kollegasi tienaavat, jossa saat paremman käsityksen siitä, mitä voit pyytää korvaukseksi. Tiedot pohjautuvat ToimistoSissien verkkotilaisuudessa ”Assistentin osaaminen ja työtehtävät” 25.1 käytyyn keskusteluun.

Korosta osaamisesi monipuolisuutta; ole generalisti ja ylpeä siitä!

Ensin kysyimme, mitä asioita assistentit itse nostaisivat esiin kehityskeskusteluissa. Vastauksissa korostuivat selkeästi neljä aihepiiriä: asenne, hiljainen tieto, käytännön taidot sekä pehmeät taidot.

Asenne: ”Joo hoituu”

Olet assistenttina omatoiminen ja aloitekykyinen. Osaat ottaa selvää, vaikka et heti tietäisikään vastausta. Tämä tekee toiminnastasi ennustettavaa. Viet sovitut asiat maaliin asti ja täsmälleen aikataulussa. Olet myös joustava muutosten suhteen, sillä sinusta paistaa halu kehittää ja kehittyä. Otat uudet asiat uteliaasti sekä innolla vastaan. Innokas asenteesi tarttuu myös muihin. Parhaimmillasi olet koko työyhteisön tunnelman kohottaja ja tsemppaaja.

Hiljainen tieto: ”Missä se taas olikaan?”

Assistenttina olet se henkilö, joka muistaa ja löytää asiat, kun joku tulee tiedustelemaan jälleen kerran, että ”Missä se taas olikaan?” Olet matalan kynnyksen kertoja, jolta voi kysyä apua. Et tuomitse, vaan tiedät. Sinulla on kyky yllättää kollegasi vinkki vitosilla.

Käytännön osaaminen: ”IT-lähituki”

Assistenttina osaamisesi on kaikki se viisaus ja ne toimivat käytänteet, jotka olet elämäsi aikana oppinut. Ne pohjaavat niin kokemukseesi, koulutukseesi kuin henkilökohtaisiin mielenkiinnonkohteisiisi. Saatat esimerkiksi toimia työyhteisön digiosaajana tai loistaa hyvällä kielitaidollasi. Sinulla voi esimerkiksi olla erinomaiset viestintätaidot, työkäytänteet ja kyky organisoida asioita. Kaiken lisäksi osaat hallita kokonaisuuksia sekä monia asioita samanaikaisesti.

Pehmeät taidot: ”Assistentti pystyy mihin vain”

Olet mitä todennäköisimmin erittäin taitava tekemään töitä ihmisten kanssa. Valtteinasi korostuvat erityisesti läsnäolemisen ja kuuntelemisen taito sekä tunneäly. Olet ihmisenä helposti lähestyttävä ja aina valmiina auttamaan. Vuorovaikutustaitosi ja laajat verkostosi työpaikan sisällä tekevät roolistasi tärkeän erityisesti muutoksen johtamisen yhteydessä.

Miten näihin taitoihin kannattaa vedota?

Lue edellä mainitut kohdat huolella ja kirjoita ylös ne asiat, jotka koet omiksi vahvuuksiksesi. Lisää mukaan myös muutama sellainen asia, joka on juuri sinulle ominainen ja emme siksi osanneet eritellä. Seuraava askel on olla rohkea. Nyt kun tunnet itsesi, sinun pitää vaan uskaltaa puhua vahvuutesi ääneen. Kun pääset itse keskusteluun asti, muista arvostaa itseäsi ja tuntea, kuinka työsi todella on arvokasta koko yrityksen kannalta. Voit käyttää ajatuksesi jäsentämiseksi Assistentin vahvuudet 4x4 -mallia, jonka esittelimme yllä. Pystyt siihen kyllä!

Ammattilaisena ansaitset kohtuullisen korvauksen työstäsi

Paljonko assistentin tulisi tienata? Näin kollegasi vastasivat. Huomio, että palkkaukseen voi vaikuttaa henkilökohtaiset lisät esim. kielitaidosta, kokemuksesta tai muusta osaamisesta. Lisiä voi tulla myös yrityksen tai tiimin menestyksestä.


Kaipaatko neuvotteluihin pientä buustia? Tule mukaan Sinä - tulevaisuuden huippuassistentti -tapahtumaan 27.10. Seminaaripäivässä tarkastelemme yhdessä assistenttityön roolia ja vaikutusta työyhteistöön sekä miten työ muuttuu tulevaisuudessa. Saat tapahtumasta rohkeutta ja voimaa omaan työskentelyysi. Oivallat asioita, jotka tekevät työstäsi tärkeää!





Kommentit

Lähetä kommentti